Home > Champagne, Coteaux du Languedoc, France, Wine-dinners > Degustare Cremant si Champagne

Degustare Cremant si Champagne

Sarbatorile se apropie cu pasi repezi astfel incat va propun o degustare de spumante si Champagne care s-ar potrivi pentru inceputul mesei de Paste sau pentru un mic dejun/brunch de weekend.

Vinurile oferite spre degustare sunt importate si distribuite de noul meu proiect intitulat Champagne Room (www.champagne-room.ro) si au fost atent selectionate dintr-un numar considerabil de producatori din Franta.

Spumantele oferite spre degustare:

  • Jean Louis Denois Chardonnay Extra Brut
  • Jean Louis Denois Cuvee Eclipse 2011
  • Champagne Dhondt-Grellet Prestige du Moulin Blanc de Blancs Grand Cru
  • Champagne Michel Genet Millesime 2010 Blanc de Blancs Grand Cru
  • Champagne Herve Dubois Brut Rose Grand Cru

Degustarea se va desfasura Marti 4 Aprilie cu incepere de la ora 19:00 in locatia Champagne Room din blvd Magheru nr 27 Sc B etaj 2 (vis-a-vis de KFC-ul de la Piata Romana). Costul de participare este de 110 Ron si include vinurile, apa si ceva snack-uri pentru a tempera atacul vinului.

Vinurile vor fi servite din pahare Lehmann Glass Jamesse Prestige realizate special de catre somelierul sef al celebrului restaurant Le Parc Domaine Les Crayeres din Reims.

Pentru rezervari va rog fie sa-mi dati un mail pe contact@champagne-room.ro fie sa ma contactati direct la telefon la 0723 240 102.

Mai jos cateva cuvinte despre vinurile ce vor fi degustate.

Jean Louis Denois este cel mai apreciat producator de Cremant de Limoux din zona Languedoc-ului, el insusi provine dintr-o familie producatoare de vinuri spumante de Champagne din zona Champagne. Lucreaza majoritar cu strugurii consacrati din Champagne: Chardonnay si Pinot Noir, iar vinurile sale pot rivaliza usor cu cele din Champagne. Chardonnay-ul Extra Brut este pastrat 4 ani pe drojdii inainte de degojare, iar Cuvee Eclipse 2011 care este varful de gama al lui Denois este un vin produs din struguri de Chardonnay si Pinot Noir din vite de vie cultivate in regim bio, doar inima mustului, pastrat de asemenea indelung pe drojdii.

Champagne Dhondt-Grellet este un producator extrem de dinamic, specializat pe Champagne Blanc de Blancs avand viile situate in zone cu parcele clasificate Grand si Premier Cru in Côte des Blancs, mai exact in satele Cramant Chouilly, Cuis si de asemenea in Sezanne. Cateva parcele de vie de Pinot Noir se afla in Avenay-Val-d’Or in Grande Valle de la Marne. Vechimea avansata a vitelor de vie contribuie la calitatea vinurilor realizate.

Familia Genet (Champagne Michel Genet) este prezenta in satul Chouilly de sute de ani iar producția de Champagne în acest sat Grand Cru este activitatea principala a familiei de peste 100 de ani. Satul Chouilly, situat in Cote de Blancs , in sudul regiunii Champagne, este cunoscut in mod special pentru Chardonnay-ul de cea mai înaltă calitate și este clasat printre cele 17 terroir-uri Grand Cru ale regiunii Champagne.

Champagne Herve Dubois cproduce vin de pe cele 7.5 ha detinute dintre care 4.5 ha de Chardonnay Grand Cru in Côte des Blancs si 0.5 ha de Chardonnay Premier Cru in Montagne de Reims din care rezulta vinuri de o eleganta aparte cu multa prospetime si delicatete; 1.5 ha de Pinot Meunier care ofera rotunjime si arome intens fructate vinului si 1 ha de Pinot Noir care aduce putere si rafinament de pe vite de vie aflate in Vallée de la Marne. Cuvee-ul Rose imbina maiestuos finetea Chardonnay-ului cu puterea si fructuozitatea vinului rosu produs din Pinot Noir provenit din satul Verzenay din regiunea Montagne de Reims. Asamblaj: 90 % Chardonnay si 10% Pinot Noir.

 

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: