Home > Pub > (P) Noutati despre festivalul de vin Provino din Cluj

(P) Noutati despre festivalul de vin Provino din Cluj

Vinurile Nachbil vin la PROVINO!

Enologii pivnitei sunt Johann Edgar Brutler, tatal si fiul, ce produc vinuri de calitate. Un rol important in crezul lor il are naturalitatea, pastrarea originalitatii fructului. Cei ce degusta aceste vinuri sunt atinsi de pasiunea enologilor, de dragostea si de respectul lor fata de aceasta meserie.

Soiurile strugurilor cultivati sunt diverse: Riesling, Traminer, Chardonnay, Sauvignon, Pinot gris pentru vinurile albe si Cabernet sauvignon, Merlot, Blaufränkisch, Pinot noir si Syrah pentru cele rosii.

„Suntem o crama mestesugareasca, pentru noi este foarte importanta naturaletea produselor, ceea ce inseamna o productie ecologica in vie si o interventie cat mai redusa in pivnita. Ar fi foarte important nu numai pentru noi, ci si pentru toti participantii, ca specialistii de la HoReCa sa ne viziteze la acest eveniment. Speram ca editia Provino de la Cluj ne va deschide portile inspre HoReCa”, spune Csilla Serli Director Executiv Nachbil.

Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca partener al PROVINO Cluj Napoca

Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca a raspuns afirmativ invitatiei de a deveni partener institutional al Festivalului de Vin, Arta si Gastronomie PROVINO.

Cu sprijinul Universitatii vor fi realizate expozitii de pictura si sculptura in cadrul Festivalului PROVINO, precum si ateliere de creatie neconventionale pe durata intregului program expozitional.

Premiere in editie limitata oferite de BUDUREASCA

Budureasca lanseaza cu ocazia Festivalului PROVINO Cluj – Napoca 2012 noua gama de vinuri albe dedicate HoReCa, maiestrite cu aceeasi grija de catre Stephen Donnelly – vinificatorul de la Budureasca, vinuri ce se remarca prin calitatile lor speciale.

Astfel, BUDUREASCA va prezenta in premiera la Cluj:

Sauvignon Blanc 2011 sec, un vin cu inflexiuni verzui şi aromă puternică de agrişe. Este foarte echilibrat, cu un foarte bun caracter erbaceu, remarcabil prin aciditatea vioaie a finalului.
Chardonnay 2011 sec, un vin cu o culoare aurie, cu arome puternice de fructe tropicale si usor condimentat.Este un vin bine echilibrat, bogat in arome de fructe coapte si un finish lung, de stejar.
Tamaioasa Romaneasca 2011 sec, un vin cu o culoare verzuie, arome complexe de iasomie si flori de soc si cu note de miere. Este un vin echilibrat, iar aromele sale completate cu nuante de lamaie verde confera vinului un final curat, vioi.

Tot din gama HoReCa, Budureasca prezinta in editie limitata – doar 2000 de sticle facute, un Pinot Noir din 2009 sec, un vin de culoare rubiniu deschis, cu delicioase arome de fructe de padure, in care gustul de zmeura este completat de taninurile moi ce ii confera un final fructuos si lung.

Categories: Pub
  1. Marius
    March 8, 2012 at 15:04

    Fiind in trecere prin zona, am vizitat Crama Nachbil acum doua zile, cu aceasta ocazie degustandu-le pentru prima data si vinul.
    Aprecierile specialistilor (jancisrobinson.com, bloggerii romani, Vinul.ro) ,mi-au fost confirmate.
    Ca fapt divers, pana si vinul varsat vandut la PET, e mai bun ca vinul imbuteliat al unor producatori ” cu renume”.

    • March 8, 2012 at 15:13

      Deh Marius acum ce sa zic ai si tu probabil dreptate. Daca observi (P) de la inceputul titlului vei intelege ca este un post publicitar cu textul scris si preluat de la Provino. As vrea sa cred ca inteleg o ironie, dar nu prea imi dau seama daca producatorii “cu renume” includ si Nachbil. Despre vinul varsat vandut la PET nu as putea sa ma pronunt, recunosc, nu prea consum.

      Oricum imi place ca in aceeasi paranteza apar Jancisrobinson.com si bloggerii romani.

  2. Marius
    March 8, 2012 at 23:22

    Cosmin,sincer nici eu nu prea consum vin la PET, dar cei de la Nachbil aveau la degustat tocmai acest vin.Aromele si gustul acestui vin sunt mult peste un Premiat de Jidvei,Murfatlar sau un Beciul Domnesc.
    Am cumparat cateva butelii de Riesling(de Rhin-sunt un mare amator)si mult laudatul si premiatul Syrah.
    Tinand cont de pret, sper ca laudele sa se confirme 🙂

    • March 8, 2012 at 23:50

      Marius din pacate nu am reusit sa incerc prea multe vinuri de la Nachbil (poate 3-4 maxim). Stiu ca 2003 Syrah mi-a placut acum vreo 2 ani, in schimb 2005 si 2006 au fost foarte slabe. In rest nu tin minte sa fi incercat altceva.

      Mie mi se par relativ mari preturile lor dar cu siguranta as incerca din nou vinurile lor mai noi. Din pacate nu au participat la nici un targ de vinuri organizat in Bucuresti, si nici vinurile lor nu sunt de gasit pe aici.

      M-ar interesa foarte mult sa-mi zici parerea ta desre ce ai degustat la ei.

  3. Marius
    March 9, 2012 at 08:39

    Nefiind o vizita organizata si anunta (eram prin zona in trecere si cu alte treburi), nu mi s-a oferit la degustat nimic din vinul lor imbuteliat. Pentru mine e primul contact cu Nachbil si vinul lor. Mi-am cumparat Syrah 2009 si Riesling 2010.

    Inca nu am deschis nici o sticla, dar cand o voi face iti voi comunica impresiile mele.

    In alta ordine de idei, sunt abonat la blogul tau si am vazut note de degustare la multe vinuri top class. Felicitari!

    • March 9, 2012 at 09:23

      Marius ms pentru aprecieri. Sunt intr-adevar mare fan vinuri mai vechi si incerc sa beau cat mai variat desi recunosc prefer Franta foarte mult.

      Te astept cu impresii dupa ce consumi cele 2 vinuri de la Nachbil. Pe mine m-a cam intrigat nivelul alcoolului din Syrah 2009 – 15.2%

      Stiu ca 2008 avea un nivel ok de 13.5%.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: