Home > Pub > (P) Festivalul PROVINO – o Şcoală a Vinului înnobilată de Artă

(P) Festivalul PROVINO – o Şcoală a Vinului înnobilată de Artă

Companii aflate pe primele locuri în Top 20 al celor mai importanţi producători de vin din ţară, distribuitori de vinuri din Franța și Spania, alături de expozanţi din industria vitivinicolă, participă la primul Festival de Vin, Artă, Gastronomie din Transilvania, organizat la Cluj Napoca, Grand Hotel Napoca, în perioada 15 – 18 martie 2012.

Sunt estimate a fi prezentate publicului peste 300 de sortimente de vin. PROVINO reprezintă un eveniment al Vinului, o Şcoală a Vinului înnobilată de artă şi propune publicului său seri de socializare într-un cadru rafinat, cu expoziţie de artă, lansări şi degustări de vin, și show-uri gastronomice live.

PROVINO Cluj Napoca reuneşte organizaţii şi asociaţii reprezentative pentru lumea vinului din România: Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România, Organizaţia Somelierilor din România 2011 şi specialişti din întreaga ţară care s-au format la Universitatea de Ştiinţe Agricole Cluj  Napoca.

Printre punctele de atracție ale Festivalului  PROVINO se numără:

EXPOZIȚIA PROVINO în cadrul căreia vor fi prezentate vinurile producătorilor din întreaga țară, dar și servicii pentru industria vinului, produse pentru servirea, îmbutelierea și expunerea vinurilor, produse auxiliare pentru vinuri şi servicii conexe pentru industria vinului.

ARTEXPO LA PROVINO organizată împreună cu Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca, promovează creaţiile artiştilor plastici într-un spaţiu expoziţional ieşit din tiparele galeriei clasice, prin alăturarea inedită a vinului şi a operelor de artă. În plus în cadrul studioului de artă PROVINO, tineri artişti vor organiza ateliere de lucru neconvenționale.

DEGUSTARI COLECTIVE, WINE & GASTRONOMY zonă dedicată degustărilor realizate sub îndrumarea degustătorilor autorizaţi şi a somelierilor, unde publicul amator PROVINO va trăi experienţa iniţierii în arta degustării vinului. La fiecare sesiune de degustări vor fi prezentate 6 sortimente de vin: albe, roşii, roze, vinuri efervescente, vinuri rare româneşti sau vinuri  internaţionale.

Serile ART, WINE & GASTRONOMY, serate organizate în fiecare zi a Festivalului PROVINO, unde pasionaţii se vor putea bucura de creaţiile artiştilor clujeni în compania muzicii şi a vinurilor bune. Invitaţii vor asista la show-uri gastronomice susţinute de bucătari celebri care, împreună cu somelierii, vor asocia vinurile cu felurile preparate. Spectacolele culinare vor fi urmate de degustări şi concerte de muzica jazz, blues şi muzică veche.

ŞCOALA VINULUI îmbină lecţiile practice cu cele teoretice şi va avea loc în data de 17 martie, fiind organizată de Asociaţia Degustătorilor Autorizați din Romania şi Organizaţia Somelierilor din România 2011. Pe durata celor trei module de curs, fiecare de câte două ore, pasionaţii învată de la profesionişti cum să pregateasca si sa deguste un vin bun. Cursanţii sunt iniţiaţi în arta degustării, deprind elemente din vocabularul vinului. De asemenea sunt prezentate criterii de apreciere a vinului şi sugestii de asociere a vinului cu mâncarea.

WINE SHOP zona unde publicul vizitator va găsi şi va putea cumpăra vinurile prezente la festival, dar şi accesorii din industria vinului.

Distracţia se prelungeşte în cea de-a treia zi a festivalului la PROVINO After Hours – BLACK & WINE Party. Expoziţia de vinuri se va transforma într-un club cu muzică bună, unde se pot gusta din produsele culinare şi vinurile prezente în festival. Condiţia de participare este alegerea unei ţinute BLACK & WINE – ţinută de cocktail în culorile vinului preferat.

Prima zi PROVINO este rezervată exclusiv reprezentanţilor HORECA din Transilvania pentru întâlnirea cu producătorii de vin din România. Ziua HORECA la PROVINO oferă acestora oportunitatatea de networking cu cei mai importanți producători de vin din Romania, somelieri ş degustători profesionişti, enologi si companii din industria HORECA.

Tot în prima zi de festival, pe 15 martie, Vinul.Ro, partener media PROVINO, împreuna cu Organizaţia Somelierilor din România 2011, organizează un concurs de vinuri româneşti, VINURILE PRIMĂVERII. Concursul presupune realizarea unor degustări în orb, anonimatul tuturor probelor fiind garantat, iar singurele indicii prezentate juraţilor vor fi anul de recoltă şi categoria de preţ în care se încadrează vinurile supuse jurizării. Scopul principal al acestui „wine challenge” este de a oferi producătorilor un sprijin important în vânzarea vinurilor de calitate, în urma unor jurizări profesionale independente.

Invitaţi speciali la Festivalul PROVINO care şi-au confirmat deja prezenţa: poetul şi jurnalistul Mircea Dinescu, directorul editorial TABU, Dan Boierescu va găti în Festival sâmbăta şi duminică, redactori ai revistei Good Food vor găti în Festival vineri, Şcoala Naţională de Excelenţă în Industria Ospitalităţii „Bella Italia”.

Producători şi distribuitori de vin prezenţi la PROVINO: Jidvei, Murfatlar, Cramele Recaş, Budureasca, Crama Oprişor, Crama Basilescu, Vinarte, Domeniile Sâmbureşti, Crama Gramma, Nomibo, Domeniile Boieru, Crama Borha, Crama Ţelna, Vin de Vie.

PROGRAM DE VIZITARE:

JOI, 15 martie – intrarea este rezervată exclusiv reprezentanţilor HORECA şi societatilor din domeniul viti-vinicol şi gastronomic
VINERI, 16 martie – 11.00 – 19.00
SÂMBĂTĂ, 17 martie – 11.00 – 19.00
DUMINICĂ, 18 martie – 11.00 – 17.00

PREŢURI BILETE:

Acces FESTIVAL : 10 lei / persoană
*Include: Acces Expoziţia de vinuri, show-uri gastronomice şi WINE SHOP

Acces DEGUSTARE DE VINURI: 30 lei/ persoană
*Include: Degustare 6 sortimente de vin, tapas-uri din fructe şi brânzeturi, servicii profesioniste oferite de somelierii OSR 2011.

Acces Seri VIP ART, WINE & GASTRONOMY: 50 lei/ persoană
*Include: loc rezervat la masă, degustare a 20 de sortimente de vin, degustare a două preparate culinare calde pregătite de bucătarul invitat al serii, bufet suedez cu fructe şi brânzeturi.

Acces PROVINO After Hours BLACK & WINE PARTY : 10 lei/ persoană
*Studenţii care prezintă la intrare cardul STUDCARD, pot achiziţiona 2 bilete la preţ de unul.

Pentru informații suplimentare vă rugăm contactați-ne pe email oana.raclariu@abplus.ro sau la telefon 0740.117.599, persoană de contact Oana Raclariu, Director de Eveniment.

Categories: Pub
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: