Home > Pub > (P) Festivalul PROVINO, in atentia cramelor din Republica Moldova

(P) Festivalul PROVINO, in atentia cramelor din Republica Moldova

In perioada 8 – 9 octombrie Festivalul PROVINO – Vin. Arta. Gastronomie a participat la Sarbatoarea “Ziua Nationala a Vinului”, organizata la Chisinau,  Centrul International de Expozitii MOLDEXPO.

Standul PROVINO, amenajat in zona de degustari VIP, a fost vizitat de numerosi participanti la eveniment, printre care Vlad Filat – Prim-Ministrul Republicii Moldova, Oleg Efrim – Ministrul Justitiei, Vasile Bumacov – Ministrul Agriculturii si Industriei Alimentare, si Valeriu Lazar – Ministrul Economiei.

La Sarbatoarea “Ziua Nationala a Vinului” organizatorii Festivalului PROVINO  au intrat in contact cu peste 54 de crame din Republica Moldova care si-au manifestat interesul de a lua parte la evenimentul organizat la Iasi intre 3 si 6 noiembrie.

Producatorii de vin din Republica Moldova au fost informati despre faptul ca prima editie a Festivalului PROVINO de la Iasi are ca Partener Strain: Republica Moldova si au fost invitati sa expuna la “Standul Partenerului Strain”. “Vinaria Tiganca” si-a anuntat deja intentia de a participa la Festivalul PROVINO.

Sarbatoarea “Ziua Nationala a Vinului” de la Chisinau, ajunsa la cea de-a X-a editie, a fost organizata sub egida Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare. Programul Sarbatorii a inclus prezentari de vinuri si divinuri (coniac – n.r.), degustari de vin publice si degustari de vin profesioniste, concursuri, programe artistice, expozitii ale mesterilor populari si mostre ale bucatariei nationale din Republica Moldova.  In cadrul evenimentului, “SA Romanesti” a fost distinsa cu Marele Premiul in domeniul viti-vinicol pentru anul 2011.

Au fost prezentate in premiera si cele patru indicatii geografice ale Moldovei:

– “Vadul lui Traian” − vinuri produse in sudul tarii,

– “Stefan Voda” − in sud-est,

– “Codru” − in centrul Moldovei

– “Balti” − la nord. “

Activitatile desfasurate pe parcursul celor doua zile de sarbatoare au avut menirea de a mediatiza produsele vinicole autohtone si de a facilita procesul de includere in traseele enologice internationale. Un important eveniment a fost lansarea brandului de tara “Vin Moldova”.

Premierul Republicii Moldova a mentionat ca incepand din 2012 vinul va fi scutit de accize si de necesitatea aplicarii timbrelor de accize.

Categories: Pub
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: