Home > Uncategorized > Lumea Noua la superlativ – degustare

Lumea Noua la superlativ – degustare

Lumea noua la superlativ

Dupa numeroase degustari cu vinuri frantuzesti, italienesti si spaniole (da, suntem mari fani) ne-am gandit sa aducem un strop de varietate, traversand oceanele lumii catre asa numita Lume Noua.

Sunt convins ca sunteti oarecum familiarizati cu vinurile chiliene, argentiniene sau australiene, la preturi neverosimil de mici, din supermarketuri, magazine specializate sau diverse degustari origanizate prin oras. Dar v-ati intrebat oare daca din aceste tari vin si vinuri serioase, care se pot invechi sau capabile sa infrunte sau sa intreaca clasicele? Noi zicem ca da.

Cu ocazia asta am incercat sa selectam cateva dintre cele mai bune vinuri produse de Lumea Noua, cateva dintre ele impunandu-se in concursuri in fata unor vinuri celebre din Bordeaux.

Iata ce va propunem:

Albe:

 • 2013 Errazuriz Sauvignon Blanc Aconcagua Costa (Chile)
 • 2013 Villa Maria Sauvignon Blanc (Noua Zeelanda)
 • 2012 Errazuriz Max Reserva Chardonnay (Chile)Rosii:

Rosii:

 • 2005 Trapiche Manos (Argentina)
 • 2005 Trapiche Single Vineyard Vina Eleodor Aciar (Argentina – 93 RP)
 • 2006 Trapiche Single Vineyard Vina Christiana y Bibiana Coletto (Argentina – 95 RP, 92 WE)
 • 2008 Errazuriz Don Maximiano (Chile – 92 CT, 93 ST, 91 RP)
 • 2005 Errazuriz Don Maximiano (Chile – 94 RP, 92 WS, 92 ST)
 • 2009 Errazuriz La Cumbre Syrah (Chile – 93 ST, 92 WS, 92 WE)
 • 2010 Sena  (Chile – 94/100 RP)

(valorile din paranteze reprezinta punctaje acordate de diferiti critici)

Incercam ceva nou si va propunem asocierea fructuoaselor si condimentatelor vinuri de lume noua cu bucataria aromata libaneza.

Asadar, degustarea va avea loc joi, 3 iulie 2014, de la ora 19:30, la Zaitoone (Str. Nicolae Caranfil 2, http://www.zaitoone.ro). Sunt 12 locuri disponibile și fiecare costă 255 lei, sumă care include vinurile, antreurile și prezența noastră agreabilă. Rezervări la +40 722 141 879 (Nicușor) sau +40 723 240 102 (Cosmin) sau pe email la cosmin.grozea@gmail.com

Rezervarea este confirmata numai dupa plata in avans a costului participarii. Contactati-ne pentru mai multe detalii.

Categories: Uncategorized
 1. Gabi
  July 19, 2014 at 02:34

  Adevaratele vinuri sunt cele de casa. Fara chimicale si toate minunile farmaceutice, vita de vie stropita de x-ori, se poate si altfel(vizitati Uruguay-ul) Cine nu este de acord cu ceea ce afirm-sa traga o betie cu vin comercial si una cu cel de casa:))) Am vizitat un producator italian, tot ceea ce produce vinde in china dar pt consumul personal si al familie-are in gradina 4 randuri pe care le lucreaza traditional, fara ingrasaminte si ierbicide si nici nu foloseste sulf , foloseste baloane de sticla, face cam 200L. De aceea generatia de 80-90 ani este fier iar cea care urmeaza este praf. Se spune ca daca se consuma putin e ok-dar chimicul isi face efectul in timp, putin cate putin. Clar, cine este interesat de ceea ce spun acum, in nici un caz producatorii care umbla dupa profit-VINUL ADEVARAT SE FACE CU PASIUNE SI PT CA ARE O VIATA, RELATIV SCURTA( CONTRAR OPINIEI GENERALE)DOAR 5 % DIN STRUGURI SE PRETEAZA LA O I NVECHIRE DE MAI MULT DE 3 ANI., SI ASTA PANA LA 5-6 ANI CEL MULT-MA REFER LA VINURILEORGANICE %%%% SA FIE VINUL BUN SI ZIUA DE DUPA CHEF UNA MINUNATA:))

  • July 21, 2014 at 12:28

   nu sunt de acord cu d-voastra.la nici un punct de vedere

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: