Home > Greece > Noi vinuri grecesti la real,-wine boutique

Noi vinuri grecesti la real,-wine boutique

Poza 1

Am regasit cu bucurie o noua gama de vinuri grecesti pe magazinul online real-wineboutique.ro , vinuri pe care le-am baut cu mare placere de cate ori am fost in vacanta vara pe plajele din Grecia. Aceste vinuri sunt disponibile si la raft in cele patru magazine real,-.

Ceea ce as recomanda in mod deosebit ar fi:

poza 2

Gaia Wines Thalassitis 2014 care este un Assyrtiko pur din Santorini, insula in care acest strugure straluceste in mod deosebit si capata o personalitate distincta fata de celelalte vinuri din alte zone ale Greciei. Thalassitis este un vin intens aromat la nivelul nasului si surprinde prin aciditatea mare care-l face proaspat si tonic, mineralitate intensa, arome citrice si saline ca de cochilie ce domina in gust. Un vin sec care merge de minune vara si care te duce cumva cu gandul la un Chablis.

Poza 3

Biblia Chora Alb a fost primul vin grecesc care m-a impresionat. Se intampla prin 2010 in Thassos alaturi de un Dentex de 2,5 kg pe care l-am servit la taverna Musses din Limenas alaturi de cativa prieteni. A ramas o amintire frumoasa a acelei vacante pe care o impartasim de cate ori vorbim de Thassos. Vinul si-a pastrat calitatea cu consecventa si atributele care m-au facut sa-l indragesc: arome intense, aciditate vie si ideea de vacanta.

62065_1601679087728_6621871_n

Gerovassiliou este considerat cel mai bun producator al Greciei, el are meritul ca a reabilitat un soi de strugure care intrase intr-un con de umbra: Malagousia, punandu-l pe acelasi palier de calitate ca mai faimosul Assyrtiko. Malagousia Gerovassiliou 2015 este un vin care impresioneaza de la primul nas prin aromele intense de piersici si caise, cu note de citrice si de fan proaspat cosit. In gust este gras si dens, cu note bogate de fructe galbene si echilibru perfect. Iti va place de la prima inghititura.

Poza 4

Recunosc ca pun albele grecesti mai presus de cele rosii, dar am gasit un Xinomavro foarte interesant care m-a dus imediat cu gandul la un Nebbiolo din Piedmont. Ramnista Kir-Yianni 2010 are note intense de cirese, pamant si tutun, un vin elegant, cu structura buna ce creaza o impresie frumoasa in pahar. Pentru cei care indragesc vinurile Barbaresco sau Barolo, eu gasesc multe in comun cu acest vin. Pretul este considerabil mai mic.

Poza 4

Grecia mai are si alte surprize pe care le puteti gasi in sortimentatia real-wineboutique.

Categories: Greece
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: