Home > Bordeaux, France > Vinuri noi din Bordeaux in sortimentatia real,- wine boutique (II)

Vinuri noi din Bordeaux in sortimentatia real,- wine boutique (II)

real wine boutique (9)

L’Aura de Cambon provine de pe o parcela mica de doar 0.5 ha cumparata in 2006 de proprietarul Chateau Cambon La Pelouse. Este situata aproape de Chateau Cantenac Brownm intre parcele de vie detinute de Chateau Brane-Cantenac si Chateau Margaux. Densitatea plantelor este de 8.000 vite/ha si parti egale de Cabernet Sauvignon si Merlot. Randamentele sunt de 37 hl/ha. Mustul a fost fermentat in tancuri mici de 32 hl din inox. Fermentatia malolactica in baricuri 100% noi de la Chassin (50%) si Darnajou (50%) pe drojdii fine in primele 7 luni, maturat inca 12 luni in aceleasi baricuri. Transferul vinului se produce strict prin forta gravitationala. Se produc doar 2.500 de sticle.

index

L’Aura de Cambon este un cupaj de 50% Cabernet Sauvignon si 50% Merlot. Cele 2 vinuri prezente in magazin din doi ani de recolta diferiti 2009 si 2010 au o culoarea visinie inchisa, aproape opaca. Note dulci de lemn dulce, cirese negre, fructe rosii de padure si prajitura de fructe caracterizeaza vinurile. Stilurile sunt diferite pentru ca 2009 este mai expansiv in arome si mai deschis in gust, in timp ce 2010 se prezinta mai retinut dar la fel de intens in gust.

Domaine de l’A este un domeniu de 9 ha ce are expunere sudica pe dealurile din comuna Sainte-Colombe, cu sol format din lut si calcar. Densitatea viilor este de 6.000 plante/ha si este alcatuit din 80% Merlot, 20% Cabernet Franc, avand o varsta medie de 35 de ani. Vitele sunt o parte tratate biodinamic. Randamentele in 2012 au fost de 34 hl/ha inainte si 27hl/ha dupa selectie si triere. Ciorchinii sunt alesi manual, boabele sunt puse in cuve mari din stejar pentru o macerare de 30 de zile. Vinul este tras in butoaie pentru fermentatia malolactica si pastrat pe drojdii fine cu agitare in primele 7 luni. Maturarea se desfasoara timp de 16 luni in baricuri din stejar 40% nou si 60% la un ciclu, cu butoaie de la Taransaud si Ana Selection. 23.000 de sticle produse.

Domaine_De_LA_-_Label_1024x1024

Domaine de l’A 2012 are arome frumoase de cirese negre si mure sunt prezente in nasul intens si complex. Senzatie de carnos pe palatin, cu profunzime buna a gustului si note intense si clare de fruct dulce si copt, este un vin seducator care iti da senzatia de plenitudine. Un vin excelent.

2013-château-sansonnet-saint-emilion-double-magnum-3l-rouge

Domeniul Château Sansonnet este compus din 7 ha. Merlot-ul este majoritar si acopera 85% dintre vii, restul fiind de Cabernet Franc. Ciclul de maturare dureaza intre 16 si 18 luni cu o proportie mare de stejar frantuzesc nou. Château Sansonnet 2013 are un nas intens si bogat in arome de mure si fructe negre de padure, lemn dulce, grafit si flori de primavara. Are o corpolenta medie spre plina, cu profunzime buna, cu fruct bine copt si tanin ce animeaza si energizeaza intreaga textura.

chateau-fleur-cardinale-2013

Château Fleur Cardinale  este un domeniu de 18.5 ha plantat cu o densitate de 6.000 de vite/ha si cu o varsta medie de 40 de ani. Soiurile de struguri sunt 70% Merlot, 15% Cabernet Franc si 15% Cabernet Sauvignon. Solurile sunt bogate in lut peste calcar, aflate intre Chateau Valandraud si Rol Valentin. Culesul este manual si se desfasoara intre mijlocul lui Octombrie si mijlocul lui Noiembrie. Strugurii au fost desciorchinati si sortati in doua etape inainte de fi transferati in cuve pentru fermentatie. Fermentatia malolactica se desfasoara in butoaie din stejar 100% nou de la patru producatori: Berthomieu, Saury, Quintessence, si Marsannay. Procesul de maturare se desfasoara intre 13 si 15 luni. Château Fleur Cardinale 2013 este rotund, opulent si elegant cu note dulci de afine si mure de padure, note de cirese, frunza de tutun, lemn dulce si senzatii usoare de stejar in plan secund. Corpolenta este medie spre plina, foarte atractiv si poate fi consumat sau pastrat cel putin 8-10 ani.

Categories: Bordeaux, France
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: