Home > Portugal > Cateva vinuri portugheze din Real,-wine boutique

Cateva vinuri portugheze din Real,-wine boutique

vinimondo ct 31oct

Am descoperit in sortimentatia din cadrul Real,-wine boutique cateva vinuri portugheze foarte interesante si noi pe piata din Romania. Ultimul Top 100 al Wine Spectator din 2014 contine in primele 10 cele mai bune vinuri ale anului nu mai putin de 3 vinuri portugheze, ele ocupand locurile 4 – Quinta do Vale Meão Reserva 2011, 3 – 2011 Chryseia si probabil cea mai mare surpriza, locul 1 – Dow’s Porto Vintage 2011.

IMG_20150428_200840Am descoperit cu mare bucurie ca exact producatorul de pe locul 4 – Quinta do Vale Meão este listat cu 2 vinuri dintre care unul chiar cel aclamat de Wine Spectator, dar provenind din noul an de recolta 2012. Chiar si acest nou vin are 94 pct de la Robert Parker si 94 pct de la Wine Spectator. Am incercat Quinta do Vale Meão Reserva 2012 intr-o degustare comparativa cu nume celebre de producatori din Bordeaux, Burgundia si Valea Ronului, si vinul sta fara probleme pe aceeasi linie de calitate. Este un vin dens, opac la culoare si extrem de concentrat, pe care nu-l uiti prea repede. De la acelasi producator mai este listat si Quinta do Vale Meão – Meandro 2012, un cupaj de 38% Touriga Nacional, 30% Touriga Franca, 20% Tinta Roriz si 12% alti struguri.

ahmed-ahearne-225In aceeasi categorie a vinurilor portugheze de la Real,-wine boutique am mai descoperit un alt vin pe care l-am apreciat foarte mult inca de la prima degustare: Principal Reserva 2010 ce provine din Bairrada DOC, un cupaj foarte interesant de Touriga Nacional, Cabernet Sauvignon si Merlot, care combina armonios bogatia si intensitatea aromelor de fructe negre cu aciditatea proaspata si taninul rotund si dulce, fiind un vin cu corpolenta plina si extractivitate buna. Este un vin care necesita aerare si care poate evolua frumos la sticla in urmatorii 10 ani.

id001Dom Bella 2010 sau 2012 de la Quinta de Bella din regiunea DÃO este un Touriga National pur ce provine dintr-un micro-climat situat la 380 m altitudine pe soluri de granit. Altitudinea si conditiile date de sol si pozitionarea viilor ii dau un caracter elegant si proaspat, in timp ce in gust este intens aromat si dens. Este un vin de descoperit.

Pe langa cei trei producatori de mai sus, am mai regasit vinuri de la Quinta do Popa, Quinta da Casa Amarela si Martha’s Porto din DOC Duoro, Colinas de São Lourenço si Marques de Marialva din DOC Bairrada, Quinta da Lapa din DOC Tejo, Herdade dos Grous din DOC Alentejo, Luis Duarte Vinhos din DOC Vinho Verde.

Categories: Portugal
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: