Home > Magazine specializate > Real, -Wine Boutique

Real, -Wine Boutique

vinimondo ct 31octIn ultima calatorie la Constanta de acum cateva saptamani am ajuns intamplator la unul dintre hyper marketurile Real si am fost foarte placut surprins sa gasesc un loc special amenajat dedicat vinului pe o suprafata considerabila din magazin. Este o premiera si o noutate – da stiu exista de ceva timp humidorul de la Baneasa – sa gasesc atat de multe vinuri mari intr-o locatie a unui hyper market.

Locul arata foarte bine, de parca intri intr-o crama privata, cu mult lemn care da senzatia de primitor si natural. Enomatul cu vinuri are o oferta larga in functie de bugetul fiecaruia.

real wine boutique (9)Sortimentatia este impresionanta: majoritatea tarilor sunt bine reprezentate. Din Italia am gasit vinurile de la Gaja, am gasit Ornellaia si Sassicaia (vinurile mari si restul gamei lor), Luce, Biondi Santi, Quintarelli. Din Franta sunt multe vinuri de la producatori consacrati din Bordeaux si Burgundia, Champagne sau Valea Ronului. Lumea Noua are prezente nu doar gamele entry level (listate intr-un loc separat de acest spatiu) pe care le gasesti in majoritatea hyper market-urilor, dar am gasit vinuri prezente in cele mai bune magazine specializate de vin din lume.

real wine boutique (2)

real wine boutique (4)

Ceea ce nu exista bine reprezentat in acest moment este sectorul de vinuri romanesti, si acest lucru se datoreaza cramelor de la noi care nu reusesc sa faca diferenta intre acest spatiu dedicat vinului de calitate si restul magazinelor din marile retele care vand doar ce este ieftin si ‘bun’. Este o greseala sa generalizezi fara a investiga in detaliu aceste diferente majore. Nici la Baneasa in humidor nu am gasit o astfel de sortimentatie vasta.

De admirat initiativa mai ales ca astfel in cele cateva orase in care Real are magazine: Constanta, Suceava, Arad si Oradea, consumatorul a inceput sa aiba acces la o gama larga de vinuri excelente. Exista chiar si o serie de evenimente organizate in acest spatiu, dar voi reveni cu mai multe detalii.

 1. Dusan Wilms
  April 6, 2015 at 15:58

  Draga Cosmin,

  Merci pentru articol!

  Excelent si foarte obiectiv.

  O z frumoasa!

  Dusan

  Sent from my iPhone

  >

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: