Home > Champagne, France, Wine-dinners > In saptamana dedicata femeilor va propunem o seara cu degustare de Champagne

In saptamana dedicata femeilor va propunem o seara cu degustare de Champagne

pierrot_art

România nu este o țară ușoară pentru bărbați. După un vestic Valentine’s Day și un tipic românesc Dragobete, la începutul lui martie trebuie din nou să arătăm afecțiunea față de doamne și domnișoare. Dar nu disperați, Nicușor Cazan aka “Romanian Wine Events” și Cosmin Grozea alias “From Grapes to Wine” vă sar bărbătește în ajutor:

Seara cu sampanii fine

Mergem pe rețeta clasică și delicioasă a șampaniilor franțuzești și adăugăm un pic de bun gust românesc. Așa că ce vă propunem este:

  • Champagne Veuve Fourny Brut Nature Blanc de Blancs Premier Cru La Fracheur (92/100 R. Parker, 4**** 17,5/20 Decanter Magazine Juillet 2011)
  • Champagne Veuve Fourny Cuvee R Extra Brut Vertus L’Opulence (93/100 R. PARKER)
  • Champagne Veuve Fourny Rose Premier Cru Brut Vertus La Subtilite (93/100 R. Parker)
  • Champagne Henri Giraud Hommage a Francois Hemart Ay Grand Cru (93/100 R. Parker)
  • Champagne Bollinger Rose NV (WS 93, WE 91, CT 90, ST 90, Jancis Robinson 17/20, Decanter 18/20)
  • Champagne Billecart-Salmon Brut Rose NV (Gilbert & Gaillard 96/100, ST 92, WS 92, WE 92, Decanter 19.5/20)
  • Știrbey Spumant Crâmpoșie Selecționată

(Legenda: WS – Wine Spectator, WE – Wine Enthusiast, RP – Robert Parker, ST – Stephen Tanzer, JD – Jamie Goode, CT – Cellartracker.com)

Șampania trebuie asortată cu mâncăruri fine așa că Restaurantul Dada se întrece pe sine și propune aperitive savuroase (da, acel restaurant Dada cu expoziție de colecții vestimentare și accesorii, adică genți):

Tartar de somon fresh pe ciupercă asezonată cu ierburi provençale

Tartar de ton cu măr, busuioc fresh ușor picant

Tartar de sardină, sfeclă și dulceață de clementine

Degustarea va avea loc joi, 7 martie de la ora 19:30, la Restaurantul Dada (Strada Matei Voievod 94 bis). Sunt 12 locuri disponibile și fiecare costă 285 lei, sumă care include șampaniile, aperitivele și prezența noastră agreabilă.

Rezervări la +40 722 141 879 (Nicușor) sau +40 723 240 102 (Cosmin)

Câteva cuvinte despre șampanii:

Am ales Veuve Fourny pentru că este creata de un producător mic și artizanal din Champagne. Șampaniile lor sunt produse din vițe de vie clasate pe cea mai de sus treaptă din Vertus iar creatorul lor are inteligența de a lăsa terroir-ul să vorbească. În cazul Cuvee R dozajul (amestecul de vin proaspăt și sirop de zahar) este aproape zero, rezultând o șampanie autentică, expresie de puritate și vigoare a solului din care provine. Vinul este fermentat și maturat în butoaie mici de stejar, rezultatul final fiind o șampanie plină, opulentă și extrem de interesantă.

430154_299750083419337_118759144851766_850552_1258505614_n

Henri Giraud este produsă și maturată asemenea unui vin alb din Burgundia de cea mai bună calitate. Provine din parcele de vie clasificate Grand Cru și este maturată timp de 6 luni în baricuri de stejar. Se folosește același tip de stejar ca și în cazul șampaniei Dom Perignon. Rezultatul este o șampanie care combină efervescența unui spumant cu bogația unui vin alb.

giraud

Vă propunem Bollinger nu doar pentru că suntem fani James Bond sau pentru că știm cât de mult îl apreciază doamnele pe Daniel Craig. Ne place Bollinger pentru că vinurile sunt realizate cu atenție și migală, producătorul folosind vinuri maturate în baricuri de stejar chiar și pentru șampaniile Non-Vintage.

daniel-rex-1a

Ne place Billecart Salmon pentru ca este detinut de aceeasi familie care a fondat afacerea in 1818. Sampania Cuvee Nicolas-Francois Billecart 1959 a castigat primul loc intr-un concurs in care au intrat 150 dintre cele mai bune si mai fine sampanii produse in secolul 20 devansand Krug, Dom Perignon sau Cristal in topul preferintelor juratilor profesionisti. Billecart-Salmon Brut Rose NV este o sampanie de gastronomie care suntem convinsi ca va va cuceri imediat.

billecart-salmon-brut-rose-377028

Dorim să dăm o notă de autenticitate românească, așa că am inclus în selecția noastră și unul dintre vinurile spumante unice de la noi: Crâmpoșia Selecționată de la Prince Stirbey, singura de-acest fel din lume, creată de Oliver Bauer la Drăgășani.

Puteti descarca invitatia cu toate informatiile de aici: http://wp.me/aScAM-2bo

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: