Home > Pub > (P) Primul masterclass din România susținut de un Master of Wine, la Festivalul PROVINO de la Iași

(P) Primul masterclass din România susținut de un Master of Wine, la Festivalul PROVINO de la Iași

Premieră absolută la Festivalul PROVINO de la Iași – Primul masterclass susținut de un Master of Wine în România va avea loc pe 7 decembrie, la Iași, în cadrul Festivalului PROVINO Vin, Artă, Gastronomie organizat de Abplus Events. Frank Smulders Master of Wine,wine-director al luxosului Hotel “Palais Coburg” din Viena va oferi pasionaților de vin din România ocazia de a descoperi unele dintre cele mai bune vinuri ale lumii într-o atmosferă relaxantă și instructivă în același timp.

O incursiune inedită în lumea vinurilor spaniole, cu Frank Smulders MASTER of WINE

Comunitățile de profesioniști și iubitori ai vinului din întreaga țară au o ocazie unică de a participa la primul masterclass de vin din România susținut de un Master of Wine, în cadrul Festivalului PROVINO – Vin, Artă, Gastronomie organizat la Iași în perioada 6 – 9 decembrie. Invitatul special al ediției 2012 a PROVINO Iași este Frank Smulders, MW originar din Olanda, o autoritate internațională în lumea vinului, actualmente wine-director al Pühringer Group (Austria/Elveția) și responsabil pentru toate activitățile legate de vin în hotelurile “Hertenstein”,  “Park Hotel Vitznau” și “Palais Coburg” din Vienna. Acestea două din urmă dețin împreună cea mai importantă colecție de vinuri din lume.

Venit pentru prima data in Romania, Frank Smulders MW se va intalni la Iasi cu specialistii si antreprenorii din industria vitivinicola si reprezentantii segmentului HoReCa si iubitori ai vinului in cadrul master classului programat pe 7 decembrie, inintervalul orar 11.3014.00. MW va ghida participantii intr-o calatorie a simturilor si emotiilor iar acestia vor descoperi complexitatea si prospetimea vinurilor spaniole prin intermediul unei degustari.

În cadrul Festivalului PROVINO de la Iași, Frank Smulders MW, un cunoscător desăvârșit al  vinurilor spaniole, va transmite cursanților cunoștințele sale despre istoria și regiunile viticole ale Spaniei. În cadrul evenimentului, participanții vor descoperi formidabila varietate a vinurilor de calitate spaniole, selecția vinurilor pentru degustare realizată de master of wine-ul invitat fiind definită de acesta ca una “perfectă”.

“Spania, ca si producator de vin, este o tara care a trecut printr-o revolutie in ultimii 20 de ani. Calitatea vinurilor s-a imbunatatit dramatic, tipurile de vin s-au schimbat, noi regiuni au crescut, noi producatori s-au evidentiat. Am lucrat intens in aceasta fascinanta tara producatoare de vin, inca de la inceputul acestei revolutii si am fost consultant pentru multe proiecte importante  de-a lungul anilor. Voi explica in cadrul masterclassului ce s-a intamplat in Spania (in materie de vinuri -n.r.) si de ce s-a intamplat asa iar explicatiile mele vor fi sustinute de o degustare a catorva vinuri reprezentative care au fost in fruntea revolutiei din Spania”, a declarat Frank Smulders MW.

Scurtă prezentare a domnului Frank Smulders MW:

Cu o activitate intensă care s-a derulat pe durata a 15 ani în regiunile viticole Rioja, Ribera del Duero și Priorat, Frank Smulders MW și-a construit reputația de personalitate activă în promovarea vinurilor spaniole în întreaga lume, acesta reprezentând producătorii de vin spanioli pe piața europeană.Frank Smulders a obținut titlul de “Master of Wine” în 1992, acesta fiind una dintre cele mai înalte calificari care poate fi obținută de un specialist în vin, în urma unei serii riguroase de examene, inclusiv degustări în orb și o disertație susținută la “Institute of Masters of Wine” din Londra. Comunitatea internațională din care face parte numără în prezent 297 de membri, aceștia având calitatea de promotori ai excelenței, implicării și învățării în toate sectoarele comunității globale a vinului.

Evenimentele Festivalului de Vin, Artă, Gastronomie de la Iași promovează cultura vinului și un consum echilibrat, în cunoștință de cauză, în programul evenimentului fiind cuprinse, alături de masterclassul susținut de Frank Smulders MW, o “Școala a Vinului” condusă de profesioniști din industria vitivinicolă și industria ospitalității, opt seminarii tematice, de tip “tutored tastings”, un “Imperial Brunch” pe tema vinurilor efervescente și o serie de degustări asistate de specialiști. Degustările se vor derula pe întreaga durată a festivalului în Expoziția PROVINO care reunește producători din industria vinului, industria conexă și gastronomie din întreaga țară. Amfitrionii profesioniști și serile de socializare într-un cadru rafinat, cu muzică bună și o expoziție de artă, sunt doar câteva dintre reperele care recomandă Festivalul PROVINO ca fiind cea mai bună alternativă de petrecere a timpului liber la Iași, în perioada 6 – 9 decembrie.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți pe site-ul oficial al festivalului: www.iasi.provino.ro și pe pagina http://www.facebook.com/festivalul.provino.

Categories: Pub
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: