2003 Masi Amarone della Valpolicella Classico Mazzano
Mazzano este vinul de top al producatorului Masi. Vinul are o culoare inchisa, visinie, opaca, cu aspect aproape uleios ce lasa o multime de picioare pe peretii paharului. Nasul este complex, intens, profund si se dezvaluie simturilor in etape. Spectrul aromatic penduleaza intre visine din visinata si cognac vechi initial, pentru ca dupa ce se mai aereaza sa apara aromele de samburi amarui de fruct, o paleta larga de fructe rosii in diferite etape de coacere: de la cirese rosii si negre coapte pana la cele confiate, ciocolata neagra amaruie si pudra de cacao. In gura vinul este gliceros, masiv, cu taninuri prezente, structura este matasoasa, rotunda si aduce o varietate de arome pe palatin similare celor olfactive. Finalul este lung, aromele dulci-amarui raman in postgust o perioada foarte lunga si in momentul in care zici ca s-au dus te surprind si revin. Este foarte important sa fie aerat in decantor minim 3 h si servit la o temperatura mai rece (14-15 gr) si a se incalzi in pahar pentru a preveni alcoolul (16%) sa-si manifeste prezenta daca se incalzeste prea repede. Este un vin care se preteaza a fi servit la finalul mesei, eventual cu fructe uscate sau un trabuc bun. Un vin care te pune pe ganduri intr-un sens bun. (90-91/100)