Home > Romania > Degustare de Sauvignon Blanc Stirbey cu Oliver Bauer (Video)

Degustare de Sauvignon Blanc Stirbey cu Oliver Bauer (Video)

Primele vinuri oferite in cadrul degustarii de pe terasa Cramei Stirbey din a doua parte a zilei au fost doua vinuri albe cu ceva vechime: Stirbey Sauvignon Blanc 2007 “Lufthansa” – vinul achizitionat in totalitate de compania aeriana, si Stirbey Sauvignon Blanc Vitis Vetus 2008.

Stirbey Sauvignon Blanc 2007 provine dintr-un an foarte cald si secetos, vinul oglindeste acest aspect prin aciditatea scazuta. De culoare galben pai, vinul pastreaza arome placute specifice Sauvignon Blanc-ului, dar in gura aceasta aciditate scazuta face ca vinul sa se simta onctuos, gras, lipsindu-i emotia. Finalul este mediu ca intesitate, dar lipsa aciditatii ii da un aspect de imbatranire prematura.

Stirbey Sauvignon Blanc Vitis Vetus 2008 este un vin foarte tanar, de culoare galben pal cu reflexe verzui. Nasul este mult mai intens, proaspat, afisand arome citrice si minerale. Extrem de viu pe palatin, iti da impresia ca ascunde inca multe secrete, pe care o decantare de 1-2 ore sau, mai recomandabil, o invechire in sticla de inca cativa ani le pot aduce la suprafata. Fructul este vibrant si bine reprezentat, alaturi de o mineralitate placuta. Finalul este mediu spre lung. Un vin de pastrat si de urmarit in timp.

Categories: Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: