Home > Pub > (P) Vinuri destinate HoReCa la Festivalul PROVINO

(P) Vinuri destinate HoReCa la Festivalul PROVINO

Vinarte, producator cu o traditie de 13 ani pe piata din Romania, participa la Festivalul PROVINO – Vin. Arta. Gastronomie de la Iasi. In Expozitia PROVINO vizitatorii vor putea degusta vinurile Vinarte din Gama Colectie, din care fac parte: Soare, Cabernet Sauvignon; Prince Matei, Merlot; Prince Mircea, Merlot; Cuvee d`Excellence, Riesling sec; Cuvee d`Excellence, Sauvignon blanc; Sirena Dunarii, Riesling dulce; si vinurile din Gama Enoteca: Castel Starmina, Merlot; Castel Starmina, Riesling sec; Castel Starmina, Negru de Dragasani; Castel Starmina, Roze; Castel Starmina, Tamaioasa Romaneasca; Villa Zorilor, Feteasca Neagra, si Villa Zorilor, Merlot.

„Consideram ca Festivalul PROVINO de la Iasi reprezinta o buna oportunitate de promovare a produselor Vinarte pe o piata neexplorata inca, dar care beneficiaza de un mare potential, un excelent prilej de a ne intalni cu reprezentantii HoReCa si consumatorii de vinuri bune, si de a stabili noi contacte de afaceri”, a declarat Costel Cainamisir, Director Comercial la Vinarte.

Vinarte are podgorii situate in trei regiuni prestigioase din Romania: Dealu Mare, Samburesti, Vanju Mare, si produce vinuri nobile, de calitate, cu denumire de origine controlata (DOC). Plantatiile Vinarte includ atat soiuri internationale precum Merlot, Cabernet Sauvignon, Riesling, Sauvignon Blanc, cat  si soiuri locale, autohtone,  care produc vinuri cu un caracter aparte: Feteasca Neagra si Negru de Dragasani.

„Vinarte a facut o serie de investitii atat in partea agronomica cat si in tehnologia centrelor de vinificatie, devenind un nume important in sectorul productiei de vinuri din Romania. Suntem convinsi ca viticultura romaneasca are toate atuurile pentru a-si consolida si releva prestigiul pe piata mondiala. Ca o recompensa a calitatii, in ultimii ani, vinurile Vinarte au obtinut numeroase medalii la concursuri internationale prestigioase”, au precizat reprezentantii Vinarte.

Crama Basilescu prezinta la Festivalul PROVINO vinurile de creatie Golem Alb 2010 si  Golem Rosu 2008, vinuri din gama Basilescu – Feteasca alba – Ancestral 2009, Tamaioasa romaneasca – Autentique 2009, si vinuri din colectia Eclipse selection: Feteasca Neagra 2009, Merlot 2009, Rose 2010 si Busuioaca de Bohotin 2009.

„Numele pe care il poarta crama si succesul pe care l-au avut vinurile facute la Urlati in vremea lui Nicoale Basilescu sunt argumente datorita carora producem si azi vinuri cel putin la fel de bune ca in perioada interbelica. Apreciem intiativa echipei Provino de a culturaliza consumatorul roman de vin, urmarind astfel un scop comun cu cel al producatorului de vinuri”, a precizat Ing. Gabriel Lacureanu, reprezentantul Cramei Basilescu.

Crama Basilescu are plantatii atat la Urlati (60 de hectare – n.r.), zona propice soiurilor rosii, cat si la Pietroasele (40 de hectare – n.r.), o regiune viticola renumita pentru soiurile albe si aromate. Viile de la Urlati produc Feteasca neagra, Cabernet sauvignon, Merlot, Pinot noir, Sauvignon blanc iar cele de la Pietroasele: Busuioaca de Bohotin, Tamaioasa romaneasca, Feteasca alba, Riesling italian.

Categories: Pub
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: