Home > France > 2006 Michel Redde Cuvee Majorum Pouilly-Fume

2006 Michel Redde Cuvee Majorum Pouilly-Fume

Tasted by the glass at the wine-bar. 100% Sauvignon Blanc from Pouilly Fume.

2006 Michel Redde Cuvee Majorum Pouilly-Fume

Deep yellow lemon-gold color. While cold, the nose is pretty tight, but after it gets warmer in the glass, the wine starts to open with elegant and complex aromas of dried lemons, grapefruit, wet rocks minerality and spices. Medium bodied, with intense clean fresh fruit and rich honeyed layers on the palate, mixed with a well developed minerality and vibrant acidity. A medium plus finish, spicy and mineral. (89-90/100)

It is recommendable to drink this wine a touch warmer than too cold as it enables to reveal more complex aromas.

Categories: France
  1. July 21, 2011 at 12:13

    Observ ca ai avut o activitate intensa🙂

    • July 21, 2011 at 12:14

      Ieri a fost foarte intens efortul de documentare inainte de a avea ce scrie🙂

  2. July 21, 2011 at 12:16

    Meserie grea, monser🙂

    • July 21, 2011 at 12:18

      George contrar a ceea se crede nu e usor sa bei si sa iei si notite, cred ca stii si tu. La inceput e easy dar de la paharul 4-5 mai ales baute lucrurile se complica.🙂

  3. July 21, 2011 at 12:22

    Ehee, stiu, stiu🙂 Dar nu conteaza, e o “meserie” plina de satisfactii; sunt si dezamagiri dar parca si astea contribuie la frumusetea demersului

    • July 21, 2011 at 12:26

      In seara asta desfac un 2009 Hyperion Cab Sauv sunt tare curios cum este ca a fost laudat de catre enolog. Ceva impresii cumva ?

  4. July 21, 2011 at 12:35

    Cosmin, eu l-am incercat cand a fost prima intalnire a bloggerilor la Azuga. Inca nu era imbuteliat, dar ce pot sa zic? Mi-a placut, cu toate ca nu-s un mare fan al stilului; avea un puternic nas de cafea mocca, probabil stejar american? Oricum, a fost bun si baubil chiar de atunci, putin a la California style asa🙂

    • July 21, 2011 at 12:39

      Ciprian cu siguranta este baric American, chiar scrie pe contra eticheta ca e baricat 12 luni in stejar American. Deci avem de a face cu un Cab Sauv de Napa autohton, interesant. Mie mi se pare o greseala ce fac cu gama Hyperion: baricare cu stejar American. Feteasca Neagra 2009 Hyperion e k dar pierde enorm ca nu s-a folosit stejar Frantuzesc sau macar transilvanean. Nu inteleg deloc de ce e enologul asa fan infocat baric American.

      • July 21, 2011 at 12:42

        Mda, iti dau dreptate, stejarul american e cam prea puternic, mai ales pt o FN; si cum eu am o MARE problema cu baricarea scapata de sub control a acestui soi…

  5. July 21, 2011 at 12:37

    Oricum, din cate am inteles, Lorena Deaconu si-a facut stagiul si prin California si cred ca acest Cab reflecta oarecum asta…

    • July 21, 2011 at 12:41

      atunci se explica oarecum modalitatea de baricare. Dar parca si cei din California folosesc stejar francez. Poate a petrecut ceva mai mult timp in Rioja ca acolo se foloseste intens baricul American

      • July 21, 2011 at 12:45

        Uite, de Rioja nu-mi amintesc sa fi zis ceva🙂 Dar de California stiu sigur ca ne-a spus. Ehh, asta e, e alegerea ei🙂 Sincer, din gama Hyperion, prefer Cab-ul, mi se pare o mult mai buna valoare la banii dati, decat FN

    • July 21, 2011 at 12:47

      revin maine cu un post despre Hyperion 2009 Cab Sauv. Acum sunt si mai curios de cum e vinul🙂

  6. July 21, 2011 at 12:48

    Abia astept, pt ca as vrea sa-l iau si eu🙂

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: